Пројекат за млекару "Наша Златка" добио све похвале

 

На Златибору је одржана завршна конференција поводом закључивања пројекта „Од млека са наших планина“, у оквиру кога је отворена млекара „Наша Златка“ у Кривој Реци. Представљени су резултати досадашњег рада млекаре којима су задовољни и представници Делегације Европске Уније.

Пројекат ОПИС - Резултати јавног позива

Kомисија за избор корисника подршке за запошљавање у области одрживе пољопривреде, у оквиру пројекта „Одржива пољопривреда, одржива инклузија, одрживо село“ који финансира ГИЗ, у оквиру програма „Иницијатива за инклузију“, објављује Листу реда првенства и Одлуку о избору корисника подршке.

Преузмите:
Листа реда првенства
Одлука

SWG Позив за подношење пријава у оквиру активности "Људи-људима"

Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у југоисточној Европи у оквиру SWG EC пројекта "Регионална сарадња и мрежа у области пољопривреде, руралног и економског развоја прекограничних подручја" финансирана од стране Европске уније објављује позив за подршку манифестацијама / активностима "људи-људима ".

Правилник за мале субјекте у пословању храном животињског порекла

У  додатку се налази Правилник о  малим количинама примарних производа које служе за снабдевање потрошача, подручју за обављање тих делатности као и одступања која се односе на мале субјекте у пословању храном животињског порекла 

Јавни позив – запошљавање теже запошљивих категорија становништва

 

Oпштина Ариље, у партнерству са Општинама Нова Варош, Чајетина, Бајина Башта, Пожега и Лучани, РРА Златибор Ужице, Удружењем „Феномена“ Краљево и Грађанском ромском иницијативом ГРИН Ариље, спроводи пројекат „Одржива пољопривреда, одржива инклузија, одрживо село - ОПИС“ који финансира ГИЗ у оквиру програма „Иницијатива за инклузију". 

Јавни позив за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопр. газдинстава у набавку нове опреме, машина и механизације

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања, расписује први Јавни позив за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у набавку нове опреме, машина и механизације.

Предмет Јавног позива су инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови у набавку нове опреме, машина и механизације и трошкова за Први Јавни позив за Меру 1.

"Пршутијада 2018." 02-04. фебруар 2018.

Сајам сувосмеснатих производа "Пршутијада 2018." одржаће се у периоду од 02. до 04. фебруара 2018. године у порти цркве Св. Пророка Илије у Мачкату. 

Популарна "Пршутијада" по својој масовности и географском пореклу посетилаца улази у ред националних манифестација. Пршутијаду посети преко 10 000 посетилаца из читаве земље. Идеја за покретање догађаја проистекла је од локалних произвођача са циљем да се дода вредност производу који се традиционално производи на уском подручју, стандардизује квалитет, заштити географско порекло и наравно промоција.

Завршени тренинзи у оквиру пројекта Од млека са наших планина

У оквиру редовних активности пројекта ОД МЛЕКА СА НАШИХ ПЛАНИНА, у Кривој Реци  у Основној школи „Миливоје Боровић“ организован је планирани други круг дводневног тренинга за добављаче млекаре Наша Златка.

Теме другог тренинга биле су везане за негу говеда, адаптацију објеката за смештај производних грла и хигијену муже. Поред запослених у Злтиборском еко аграру, који свакодневно раде са фармерима и пружају  подршку и саветодавне услуге у области унапређења пољопривредне производње, на тренингу су излагали и представници ПССС  Ужице.

zlatka.jpg