Јавни позив за пријављивање кандидата за анкетаре

Републички завод за статистику од 1. октобра до 30. новембра 2018. године спроводи Анкету о структури пољопривредних газдинстава, 2018. на територији Републике Србије. 

Позивају се грађани који желе да учествују у овој анкети у својству анкетара  да се од 15. до 21. августа 2018. године пријаве преко веб-сајта Републичког завода за статистику (www.stat.gov.rs), попуњавањем електронске пријаве.

Како се анкетирање врши попуњавањем електронског упитника на лаптопу, потребно је да кандидат за анкетара познаје рад на рачунару.  

Први "Фестивал доброг укуса" одржан на Златибору

Туристички Златибор, на коме се и овог лета одмара хиљаде посетилаца за које је приређено мноштво културно-забавних садржаја и програма, добио је још једну занимљиву манифестацију. Овде је први пут одржан Сајам хране под називом ‘’Фестивал доброг укуса’’. Организовало га је Привредно друштво за развој пољопривреде „Златиборски еко аграр“ уз подршку Сталне радне групе за регионални рурални развој (СWГ) и ГИЗ, општине Чајетина и Туристичке организације Златибор.

Фестивал добрих укуса

Привредно друштво за развој пољопривреде "Златиборски Еко Аграр" ДОО уз партнерство са Туристичком организацијом "Златибор" организује први пут манифестацију регионалног карактера  "Фестивал добрих укуса". Догађај ће се одржати 05. августа 2018. године на Краљевом тргу на Златибору. 

Правилник о подстицајима за за набавку квалитетних приплодних грла

Овим правилником ближе се прописују врсте подстицаја за подршку програму који се односи на унапређење конкурентности кроз инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку квалитетних приплодних грла за унапређење примарне сточарске пољопривредне производње услови, начин остваривања права на подстицаје, образац захтева за остваривање права на подстицаје, као и максимални износ подстицаја по кориснику и врсти подстицаја.

Подстицаји се односе на подршку програму за унапређење примарне пољопривредне производње који обухвата набавку квалитетних приплодних:

Јавни позив за подстицај сеоског туризма

На основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Чајетина за 2018. годину, усвојеног на Седници скупштине општине Чајетина  26. aприла 2018., а на основу сагласности Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије Привредно друштво за развој пољопривреде општине Чајетина, Златиборски Еко Аграр ДОО, објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДСТИЦАЈ У ОБЛАСТИ  СЕОСКОГ ТУРИЗМА

Јавни позив можете преузети у прилогу

Правилник о подстицајима програмима за младе у руралним подручјима

Правилник о подстицајима програмима за диверсификацију дохотка и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима

Правилником о подстицајима програмима за диверсификацију дохотка и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима (Службени гласник РС, број 46/2018) прописују се врсте подстицаја, услови, начин остваривања права на подстицаје, образац пријаве на конкурс за остваривање права на подстицаје, као и максимални износ подстицаја по кориснику и по појединим врстама подстицаја.

У Кривој Реци одржан је други изложбено продајни сточни сајам

У Кривој Реци одржан је други изложбено продајни сточни сајам у организацији Привредног друштва за развој пољопривреде „Златиборски Еко аграр“  чији је оснивач Општина Чајетина.

Пољопровредници са територије општине изложили су своја грла говеда, оваца и коза. Овога пута на сајму су се могла видети квалитетна грла расе оваца Ил де Франс и сјеничке расе као и приплодне алпске козе. Било је присутно 15 излагача из села Крива Река, Семегњево, Мачкат, Голово, Сирогојно, Бранешци и Жељине.

zlatka.jpg