Ускоро отварање мини млекаре

Грађевински радови  и инсталација опреме у мини млекари Наша Златка  налазе се у завршној фази. Општина Чајетина је уз финансијску подршку Европске Уније кроз пројекат Од млека са наших планина,  успела да реконструише и догради објекат  који се налази у саставу сточне пијаце у Кривој Реци. 
Након јавног позива у априлу, заинтересовани мали произвођачи  млека доставили су пријаве Златиборском Еко Аграру, а са њих 20 потписани су и уговори о откупу млека за производњу традиционалних производа овог краја.  Према пројектованом плану за наредни период, млекара ће дневно производити 200 кг кајмака и 300 кг сира. Следеће недеље извршиће се пробна производња уз надзор технолога, како би се отклонили евентуални недостаци и завршиле припреме за излазак квлитетних готових производа. 
Планирано је да се готови производи продају у хотелима и ресторанима, али ће бити доступни и туристима који посећују  Златибор и друге туристичке локације у Златиборском округу, и то кроз специјализоване радње за традиционалне и  производе домаће радиности. 
Церемонија свечаног отварања мини млекаре „Наша Златка“ планирана је за почетак августа.

 

 

zlatka.jpg