Другог дана сајма, одржан је едукативни део у Инивационом бизнис центру!

У оквиру Првог међународног сајма пољопривреде и руралног туризма, одвила се још једна целина сајма, која је била едукативног карактера. У просторијама Иновационог бизнис центра на Златибору, другог сајамског дана одржане су едукације на разне теме.

„Циљ овог предавања је био да подигнемо јавну свест, да едукујемо наше саветодавце и остале заинтересоване учеснике на семинару. Да чују нешто ново, нека нова сазнања о значају очувања животињских генетичких ресурса који представљају и културно благо наше земље односно, да животињски генетички ресурси имају и економски и еколошки и научни значај за нашу државу“, каже др Срђан Стојановић.

Директор „Златиборског Еко аграра“ Марко Марић и Драган Терзић, професор пољопривредног факултета у Крушевцу, представили су ''Програм за одрживи развој села'' који је на снази у општини Чајетина.

„Драго ми је да смо имали прилику да представимо људима програм чији смо ми креатори. 34 стручне саветодавне службе чуле су оно што ми овде у Чајетини радимо. Имали смо добар одзив и до сада, већ су неке општине и почеле да имплементирају неке сегменте нашег посла. Драго ми је да смо људима показали како ствари код нас фукционишу, јер ми заиста јесмо пример добре праксе. То је озбиљна платформа и озбиљно ангажовање људи из тих области. Сви ми који смо креатори тог програма смо поносни и одзив и интересовање људи прија, а ми стојимо иза свега реченог и сигурни смо да овај програм може да фукционише и на државном нивоу“, рекао је Марко Марић, директор Златиборског Еко Аграра.

Другог дана сајма одржана су бројна занимљива предавања и едукације. Тематске трибине, на којима стручњаци из разних области које је Министарство пољопривреде делегирало да преносе знања која су неопходна за примену у пољопривреди. Имали смо изузетан одзив!

 

zlatka.jpg