Ускоро дегустациони центар и коначиште код Гера у Шљивовици

Један од корисника подстицајних средстава по Конкурсу који је  расписало ПД "Златиборски еко аграр" ДОО је и Миломир Милојевић – чувени Геро из Шљивовице широј јавности познат је по производњи свих врста ракија. Награђиван небројано пута на шљивовачкој ракијади, ове године и са ужичког Жестивала понео је нагараду за најбољу ракију крушку. Доказан у свом послу, овај предузимљив шљивовац решио је да прошири и асортиман домаћих производа и делатност.

Када се помене златиборска Шљивовица, мисли се и на село, али и на добру ракију. А где је добра „шљива“, ту је и Геро. Вишегодишњи победник шљивовачке ракијаде, ове године је и на ужичком Жестивалу понео награду за најбољу крушку ракију. Његово домаћинство отворено је за све путнике намернике – често се праве седељке уз музику и добру ракију. Са супругом држи прехрамбену продавницу, а за најудаљеније засеоке доставља робу. У последње време родила се идеја да сагради дегустациони центар са коначиштем.Идеја је кренула од раније, јер бавећи се ракијадом проширио сам видике. Још није све завршено, јер новчани токови то не дозвољавају. Радови су стигли малте не до краја, биће ускоро готови, а све ово иде у неком другачијем стилу у односу на остале“, каже Геро.

Поред ракије, посетиоци ће имати прилику да дегустирају и домаће џемове, слатка од разних врста воћа и воћне сокове. Амбијент ће бити прилагођен прилици и намени – дрвени столови и уникатне столице у облику бурића. На спрату објекта биће собе са смештај гостију. До сада је објекат подитнут, прозори су направљени, постоји прикључак за струју, водовод и канализацију и остало је мало радова. А потребно је и још пара, тако да се догодине очекује комплетан завршетак. Од златиборског Еко аграра на овогодишњем конкурсу добио је 70.000 динара.„Ја и супруга ћемо остати да живимо овде до краја, дете се школује, да ли ће се вратити, сада не знам, али и он даје разне сугестије. Шљиве имам, производим чисту ракију. Сви ме са ракијаде знају и долазе кући да купе шта им треба. Не треба ми ни нека велика реклама, битно ми је да то „иде од уста до уста“. Јер, боље је кад нестане ракије да кажем да је немам, него радити неке друге ствари. Ја се тог правила држим. А моја ракија заиста не може да огодини“, каже Геро.

Геро каже да не жели да шири смештајне капацитете, јер  не жели да прави гужву – жеља му је да то буде добро друштво и још боља забава. А по мало ће моћи и да се заради.

„Од производње и продаје може да се заради. А ми држимо и пилад и кокоши и свиње, и то је довољно за наше потребе. А ко год нас одседне, моћи ће и да једе. Ја цене нећу одређивати. Ако си задовољан плати – ако си био 7 дана плати за 5, два дана су ти џабе,  и то је то“, истиче Миломир Милојевић Геро из Шљивовице.

Не треба му додатна реклама, јер како каже, најбоља је ипак она реклама када те неко „уживо“ препоручи. А права атракција биће када заврши свој пројекат – буре на два точка, пуно разних ракија.

Извор: zlatiborpress.rs

zlatka.jpg