Екоаграр

Правилник о ИПАРД подстицајима за инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних производа и производа рибарства

ПРАВИЛНИК О ИПАРД ПОДСТИЦАЈИМА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ФИЗИЧКУ ИМОВИНУ КОЈЕ СЕ ТИЧУ ПРЕРАДЕ И МАРКЕТИНГА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОДА И ПРОИЗВОДА РИБАРСТВА
(Објављено у „Службеном гласнику РС”, број 84/17 од 20. септембра 2017. године)

Услужно сушење воћа и поврћа,зачинског и лековитог биља у сушари у Кривој Реци

Почевши од 23.10.2017. Привредно друштво за развој пољопривреде Златиборски Еко Аграр врши услужно сушење воћа и поврћа, зачинског и лековитог биља у сушари у Кривој Реци.
Регистрована пољопривредна газдинства са територије општине Чајетина имају право на сушење и обавезу да припреме производ за сушење ( оперу, ољуште, очисте и исеку производ ).
За све информације и заказивање термина позвати на број:
064/8866449
031/3100-601

Правилник о ИПАРД подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава

ПРАВИЛНИК О ИПАРД ПОДСТИЦАЈИМА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ФИЗИЧКУ ИМОВИНУ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА
(Објављено у „Службеном гласнику РС”, број 84/17 од 20. септембра 2017. године)
Овим правилником ближе се прописују лица која остварују право на ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава , у оквиру ИПАРД програма за Републику Србију за период 2014-2020. године, износ ИПАРД подстицаја, као и услови, начин и поступак спровођења ИПАРД програма за ИПАРД подстицаје.
Правилник као и прилоге, можете преузети у прилогу текста.

Успешно одржан први изложбено продајни сточни сајам у Кривој Реци

На велики празник Крстовдан, када се у многим местима у Србији организују вашари, Привредно друштво за развој пољопривреде „Златиборски Еко Аграр“ и општина Чајетина у Кривој Реци су организовали први изложбено продајни сточни сајам. Сајам је, поред традиционалног продајног дела, први пут ове године имао изложбени карактер на коме су се оцењивала изложбена грла. На иницијативу пољопривредника општине Чајетина, мештана Криве Реке, визионара, а уз подршку локалне самоуправе и Златиборског Еко Аграра данас је одржан први изложбено сточни сајам у Кривој Реци.

Утврђене награде за изложбена грла за “ Први изложбенo продајни сточни сајам у Кривој Реци" 27.09.2017.године

 
Утврђене награде за изложбена грла по врстама, расамa и категоријама:
 
Категорије крава:
1. Прво место  500 kg концентрата за краве;
2. Друго место 300 kg концентрата за краве;
3. Треће мест   200 kg концентрата за краве.
 
Категорија јуница: 
1. Прво место 300 kg концентрата ;
2. Друго место 250 kg концентрата;
3. Треће место 150 kg концентрата.
 

Позив за први изложбено продајни сточни сајам у Кривој Реци

На сајам се могу пријавити сва правна и физичка лица- носиоци пољопривредних газдинстава са територије  општине Чајетина која у свом власништву поседују говеда (краве и јунице признатих раса) и овце раса(сјеничке расе, ил де франс и виртемберг).
• Подносиоци пријава морају доставити:
1. Педигреа грлa или матичне листове грла која се оцењују, а за јунице (старости од 15 до 30 месеци)  потврду основне одгајивачке организације да су грла уведена у евиденцију;

Први изложбено продајни сточни сајам у Кривој Реци

Привредно друштво за развој пољопривреде „Златиборски еко аграр“ ДОО и општина Чајетина 27.09.2017.године у Кривој Реци организују први изложбено продајни сточни сајам.Сајам ће, поред традиционалног продајног дела, први пут ове године имати изложбени карактер на коме ће се оцењивати изложбена грла. Право учешћа на сточној изложби имају сва правна и физичка лица/пољопривредни произвођачи са територије општине Чајетина.

Сакупљач садржаја