Четврти (IV) регионални изложбено продајни сточни сајам

Удружење „Златиборски млекари“, Привредно друштво за развој пољопривреде „Златиборски  Еко аграр“ д.о.о , Пољопривредна саветодавна стручна служба Ужице д.о.о. из Ужица  27.септембра 2019. године у Кривој Реци организују  “Четврти (IV) регионални изложбено продајни сточни сајам“.

Јавни позив за све пољопривреднике из златиборског округа отворен је до 20. септембра или до попуне места.

Посетиоце и излагаче очекују вредне новчане и друге награде.

Документација по овом основу доставља се у просторије  ПД „Златиборски еко аграр“ д.о.о. у Чајетини, ул. Александра Крађорђевића бр.28 или на мејл : ivan.gujanicic@ekoagrar.org, miljko.radisic@ekoagrar.org

Контакт особе:
Иван Гујаничић 062/8812140, ivan.gujanicic@ekoagrar.org
Миљко Радишић 064/8517653, miljko.radisic@ekoagrar.org

Позив за Четврти (IV) изложбено продајни сточни сајам у Кривој Реци

На сајам се могу пријавити сва правна и физичка лица - носиоци пољопривредних газдинстава са територије  општине Чајетина и других општина која у свом власништву поседују говеда (краве и јунице признатих раса), овце раса(сјеничке расе, ил де франс и виртемберг) и козе млечних раса.
 
Услови:
• Подносиоци пријава морају доставити:
1. Педигре грлa или матичне листове грла која су предмет оцењивања, а за јунице  (старости од 15 до 30 месеци)  потврду основне одгајивачке организације да су грла уведена у евиденцију;
2. Уверење о здравственом статусу животиње као и транспортно уверење;
3. Копију потврде о регистрованом пољопривредном газдинству из 2019. године за физичка лица;
4.  За правна лица потврду из АПР-а и потврда о РПГ;

Максималан број грла по учеснику (правног или физичког лица) за говеда је два, а за овце пет оваца и један ован у раси, код јагњади колекција од 5 до 7 јагњади старости од 3 до 6 месеци (уз потврду основне одгајивачке организације),  док код коза у колекцији четири козе и један приплодњак или коза млечне расе, друге године старости и више. Јунице које се такмиче могу бити највише стеоности до 6 месеци.
 
Грла за продају могу бити изложена на сточној пијаци у оквиру манифестације искључиво ако власник- држаоц животиње поседује обележена грла као и потврду о здравственом статусу животиње.

Пријава траје од 06.09.2019. године до 20.09.2019. године.

Накнадне пријаве неће бити уважене.


 

zlatka.jpg