Освојено признање за посебан допринос при спровођењу Зелене агенде у Србији!

У оквиру обележавања Зелене недеље, 5. јуна 2024. године, примили смо признање за посебан допринос при спровођењу Зелене Агенде у Србији. Освојено признање иде у руке Златиборског Еко Аграра за пројекат ''Млекомата за продају органског пастеризовано млека са Златибора''. Овај значајан пројекат поред Златиборског Еко Аграра, подржао је Иновациони бизнис центар.

Програм Уједињених нација за развој (УНДП), Министарство заштите животне средине и Делегација ЕУ, организовали су доделу признања и обележили Светски дан заштите животне средине.

Признање је уручено од стране вискоих званица међу којима су министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, амбасадор и шеф делегације ЕУ у Србији E. Emanuele Žiofre, амбасадорка Шведске у Србији  Anika Ben David, амбасадор Швајцарске у Србији Urs Šmid, шеф преставништва ЕИБ за Западни Балкан Alesandro Bragonci и стални представник УНДП-а у Jakup Beriš.

У име Златиборског Еко Аграра, награду је примио директор, Марко Марић.

Светски дан заштите животне средине ове године је посвећен јачању отпорности, које су последица климатских промена као и важност очувања влажних станишта и биолошке разноврсности.

 

zlatka.jpg