Изложба пољопривредних машина на Сајму пољопривреде!

У овиру Првог међународног сајма пољопривреде и руралног туризма, отворена је изложба 20 произвођача пољопривредних машина међу којима је представљено више модела трактора и неколико десетина прикључних машина. Присутнима су се у име организатора сајма обратили председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић и директор „Златиборског Еко Аграра" Марко Марић, а у име излагача Радован Комад, директор продаје предузећа „Мајевица сервис" из Бачке Паланке.

Ђурић је изразио задовољство да је „по броју учесника који су приказали своју пољопривредну механизацију и произвођача који су изложили своје прехрамбене производе на Краљевом тргу, овај сајам, иако се одржава по први пут, већ остварио своју мисију и да је уверен да ће за неколико година ово бити веома значајан међународни сајам". „Општина Чајетина  у последњих десетак година значајно субвенционише своје пољопривредне произвођаче са 40 до 65 одсто кроз помоћ у набавци све пољопривредне механизације, садног материјала и свега онога чиме се наши пољопривредници баве. Тај вид субвенција, које се реализују преко Златиборског Еко Аграра, је допринео повећању броја грла на територији општине Чајетина, а и повећају се површине под засадима" навео је Ђурић.

Захваљујући се у име свих излагача организаторима сајма, директор продаје предузећа „Мајевица сервис" Радован Комад је нагласио да је њихово предузеће управо кроз програм аграрне политике општине Чајетина охрабрено да дође на овај сајам, као и да развија нове производе са којима је наступило на Златибору. „На сајму смо изложили универзалне тракторе од 60 и 90 коњских снага, спремне да раде било коју операцију орања, спремања земљишта или сетве. Чајетинско предузеће „Златиборски Еко Аграр" већ користи пет од 120 прикључних машина из нашег производног асортимана, доказаних да и на Златибору могу да раде на било ком типу земљишта" навео је Комад.    

 

zlatka.jpg