Завршени тренинзи у оквиру пројекта Од млека са наших планина

У оквиру редовних активности пројекта ОД МЛЕКА СА НАШИХ ПЛАНИНА, у Кривој Реци  у Основној школи „Миливоје Боровић“ организован је планирани други круг дводневног тренинга за добављаче млекаре Наша Златка.

Теме другог тренинга биле су везане за негу говеда, адаптацију објеката за смештај производних грла и хигијену муже. Поред запослених у Злтиборском еко аграру, који свакодневно раде са фармерима и пружају  подршку и саветодавне услуге у области унапређења пољопривредне производње, на тренингу су излагали и представници ПССС  Ужице.

За пољопривреднике је од посебног значаја било то што су током планираних тренинга, дипл. инж. пољпоривреде за сточарство Небојша Ђурић и дипл инж. пољопривреде за сточарство Дејан Станковић, одржали веома корисна предавања на поменуте теме уз дискусију и динамичну атмосферу.

Сврха предавања имала је за циљ да упути пољопривреднике о савременим токовима у узгоју говеда,  новим технологијама уз корисне савете како да разреше већ постојеће проблеме и тиме допринесе унапређењу у узгоју и сопственој производњи.

Узимајући у обзир чињеницу да ће савремени приступ у узгоју говеда  и производњи млека у будућности бити један од главних критеријума на тржишту млека, оваква предавања и тренинзи имају велики значај, јер појединици добијају прилику не само да изнесу своје проблеме и потраже решења, већ и да у дискутују о проблемима и трендовима што је од велике важности, јер се савремена производња мелека и узгој говеда не могу замислити без сталне едукације и праћења савремених трендова у овој области.

zlatka.jpg