SWG Позив за подношење пријава у оквиру активности "Људи-људима"

Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у југоисточној Европи у оквиру SWG EC пројекта "Регионална сарадња и мрежа у области пољопривреде, руралног и економског развоја прекограничних подручја" финансирана од стране Европске уније објављује позив за подршку манифестацијама / активностима "људи-људима ".
Активност "људи - људима" представља средство за умрежавање, јачање сарадње, промоцију прекограничних регија и њихова културне, традиционалне и природне баштине и подржава економске активности у области развоја производа и услуга, као и стварање прекограничних вриједности вредности.
У склопу пројекта SWG EC "Регионална сарадња и умрежавање у области пољопривреде, руралног и економског развоја прекограничних подручја", активности могу бити реализоване у циљаним прекограничним регијама "Дрина-Тара", "Дрина-Сава", "Преспа" и "Шара" у Босни и Херцеговина, Црна Гора, Србија, Македонија, Албанија и Косово * Нажалост, због процедура ЕУ, SWG  није у могућности подржати активности организоване у земљама чланицама ЕУ (Хрватска) док су трошкови учесника (превоз, смештај, ангажовање експерата) из ове Земље у оквиру активности "људи-људима" прихватљиве. Манифестација / активност мора бити реализована најкасније до 01. новембра 2018. Свака подршка која се тражи на основу овог позива не може прећи 2,000 ЕУР без ПДВ-а Укупан буџет манифестације / активности и други доприноси нису ограничени.
Овим путем SWG позива све заинтересоване представнике из јавног, приватног и цивилног сектора да предложе једну манифестацију која доприноси горе наведеним циљевима подршке од стране СВГ-а. Потребно је попунити Пријавни образац и буџет, те доставити најкасније до 16.02.2018 (до краја радног времена) путем е-маила на: drina-tara@swg-seerural.org
Пријаве се могу поднети на локалним језицима, након чега ће СВГ Секретаријат, у сарадњи са комисијом састављеним од представника Министарства пољопривреде Западног Балкана, донијети одлуку о избору манифестације. По одобрењу, пријаве са буџетом се подносе на енглеском језику. Напомињемо да је званична верзија документације на енглеском језику.

Линк за преузимање документације је:
http://drina-tara.seerural.org/past-events/open-call-for-support-to-p2p-events-in-drina-tara/

Дрина Тара

zlatka.jpg