Свечана додела уговора

У петак, 18. новембра 2016. године, општини Чајетина и "Златиборском Еко Аграру" свечано је уручен уговор о додели бесповратних средстава за реализацију пројекта "Од млека са наших планина". Заједнички технички секретаријат Програма је,  уз подршку Министрства иностраних послова Црне Горе и Канцеларије за ЕУ интеграције Републике Србије,  у хотелу Рамада у Подгорици организовао свечану церемонију доделе уговора  за кориснике укупно 5 пројеката, колико их је одобрено у последњем позиву. Од 139 предатих пројеката у оквиру 3. позива Програма прекограничне сарадње Србија - Црна Гора, пројекат општине Чајетина одобрен је за финансирање као најбоље рангиран.

Пре свечане доделе уговора, учесницима скупа су се обратили представници оперативних структура Србије и Црне Горе и шеф Делегације Европске уније у Црној Гори,  истакавши важност и значај прекограничне сарадње  за развој и успостављање дугорочних веза у прекограничним подручјима. Овом приликом истакнуто је да је за наредни програмски период 2014-2020, обезбеђено 8,4 милиона евра за финансирање програма прекограничне сарадње.


Манаџери пројеката из општина Чајетина и Плав примили су плакете у име потписника уговора и том приликом  укратко представили пројекат и захвалили се донатору. Очекује се да ће кроз успостављање мини млекара бити остварени значајни резултати, као и допринос напорима да се унапреди сектор млекарстава и пружи подршка малим произвођачима са овог подручја. 

zlatka.jpg