Позив за први изложбено продајни сточни сајам у Кривој Реци

На сајам се могу пријавити сва правна и физичка лица- носиоци пољопривредних газдинстава са територије  општине Чајетина која у свом власништву поседују говеда (краве и јунице признатих раса) и овце раса(сјеничке расе, ил де франс и виртемберг).
• Подносиоци пријава морају доставити:
1. Педигреа грлa или матичне листове грла која се оцењују, а за јунице (старости од 15 до 30 месеци)  потврду основне одгајивачке организације да су грла уведена у евиденцију;
2. Копију потврде о регистрованом пољопривредном газдинству из 2017. године за физичка лица ;
3. За правна лица потврду из АПР-а и потврда о регистрованом ПГ;
Максималан број грла по учеснику  (правног или физичког лица) за говеда је два, а за овце пет оваца и један ован у раси. Јунице које се такмиче могу бити највише стеоности до 6 месеци.
Грла за продају која се излажу на сточној пијаци, односно која су намењена продаји у оквиру манифестације морају бити обележена, а власници/држаоци истих морају имати потврду о здравственом статусу животиње.
Пријављивање је сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова, директно  у просторијама Златиборског еко аграра у Чајетини, Александра Карађорђевића бр. 28. или  на e-mail адресу : ivan.gujanicic@ekoagrar.org и miljko.radisic@ekoagrar.org. Пријављивање по овом основу је од среде 13.09.2017. до четвртка 21.09.2017. године.
Накнадне пријаве неће бити уважене.

zlatka.jpg